Kvalitetsgaranti.

Trykking, skader, angrerett og reklamasjon

Vi lever av, og ikke minst, for fornøyde kunder. Så vi gjør det vi kan for at akkurat DU skal bli en av våre fornøyde kunder og gode ambassadører.

 

Det er trygt å handle hos oss

Kredittkort blir aldri lagret eller mellomlagret på vår server.

Du trenger ikke oppgi andre personopplysninger enn dem vi må ha for å utføre bestillingen din.

Vi utleverer aldri informasjon om deg til tredjepart.

 

Transportskader

Vi garanterer at bildet blir levert skadefritt frem til du har fått det utlevert.

Hvis det er skader på bildet, send bilder av skader/feil og beskriv de kort (til info@hjelsethfoto.com), så trykker vi nytt bilde.

Bildene er med sin store størrelse sårbare i forhold til andre små og kompakte pakker. PS. Dette er formelt en reklamasjon. Med mindre annet er avtalt returneres det orginale bildet til oss, for vår kostnad.

 

Kvalitetsfeil fra produksjon

Vi garanterer at bildet er av høy kvalitet og uten feil.

Hvis det er feil på bildet, send bilder av skader/feil og beskriv de kort (til info@hjelsethfoto.com), så trykker vi nytt eller gir deg avslag på prisen.

Vi er svært opptatt av å tilby høy kvalitet, både på bilder og trykking av de. Bildene trykkes av erfarne fagfolk, ett og ett på bestilling. Det er ingen masseproduksjon, kun håndtverk og mange års fagkunnskap. Men feil kan selvfølgelig skje. Det kan ha skjedd på grunn av feil på produksjonsutstyr, eller en menneskelig feil som ikke har blitt oppdaget eller blitt synlig før utsending. Uansett årsak så finner vi ut hva som har skjedd, retter opp, og trykker opp nytt bilde og sender kostnadsfritt. PS. Dette er formelt en reklamasjon.

 

Bytte motiv eller produkttype

Du kan, etter avtale, returnere bildet og få 50% av prisen tilbake. Vi har ikke lagerførte bilder, og alt trykkes på bestilling etter dine valg. Men kjøper du et nytt bilde til tilsvarende eller høyere pris får du en rabatt tilsvarende 75% av prisen på bildet du returnerer.

 

Prosess ved bildebytte:

Kunde tar kontakt og forklarer årsak og hvilket bilde man ønsker å bytte til.

Hjelseth Foto bekrefter og oppgir korrekt adresse for retur (avhenger av bildetype og årsak).

Kunde sender tilbake bildet i original emballasje. Kunde betaler returkostnad.

Kunde fyller ut spørreundersøkelse – for at vi skal bedre forstå og lære hvordan vi kan forbedre oss.

Hjelseth Foto mottar returnert bilde og setter i bestilling nytt bilde.

 

Angrerett

14 dager fra kjøp.

 

 

 

Reklamasjon – produksjonsfeil

Se avsnitt over om transportskader og kvalitetsfeil. Som et varig produkt som er ment til å vare mer enn 2 år, er reklamasjonstiden på veggbilder 5 år.

 

Selv om den absolutte fristen er to eller fem år, må du reklamere innen rimelig tid fra du oppdaget mangelen. Hvis ikke, kan du miste kravet ditt mot selger. fra Forbrukerradet.no

 

Vi vil helst at du oppdager feil så fort som mulig slik at vi får ryddet opp så fort som mulig, da det er lite sansynlig at denne typen varer skal utvikle en mangel over tid. Ved reklamasjon vil vi gjøre det vi kan for å rette opp i feilen, som i de fleste tilfeller betyr opptrykk av nytt bilde. Med mindre annet er avtalt returneres det orginale bildet til oss, for vår kostnad.