• janerikhjelseth

Solnedgang på Alnes

En kveld tilbragt på Alnes. Det så ikke ut som solnedgangen skulle bli noe spesielt i dag, men jeg måtte bare ut i naturen for å koble av. Så fotoutstyr ble lastet i bilen og jeg satte i vei. Etter en 45 minutters kjøretur er jeg på Alnes - naturperlen på Godøy utenfor Ålesund.


Alnes er et yndet sted for fotografer, som søker store bølger og heftige stormer. Her kommer været rett inn fra havet, her er man ikke beskyttet av store øyer og trange fjorder. Med sitt ikoniske fyr, sandstrender og store berg. Alnes er også populært blant surfere, med lett tilgang og store bølger. Men Alnes kan også være stille og rolig. Som i kveld. Rolige dønninger skvulper inn mot berg, stranden og jordene rundt er fylt med telt og campere som griller og koser seg i sommervarmen.


Jeg, trekker litt unna der folkene er, det er ikke så lett å drive landskapsfoto innimellom telt og bål, der barn leker i vannet og spiller ballspill på stranda.

Jeg er uansett ute etter berg. Det er noen veldig fine og spennende berg her på Alnes. Formet av millioner av år med bølger. Jettegryter og runde dal formasjoner avbrutt av spisse steiner som stikker ut her og der.

En del har nok falt ned fra fjellet 50-100 meter lenger bak.


Så her sitter jeg da, og venter på solnedgangen som ikke så ut som den skulle bli noe før jeg reiste hjemme fra. Men der tok jeg nok feil. Det ble et utrolig fargespill i kveld. Med alt fra brennende oransje og rødt til pastell-aktig myke magenta og rosa. Det blir ikke bedre en dette! Norge på sitt vakreste.Et av kveldens høydepunkter for meg, finner du nå i nettbutikken på aluminiums plate og på akrylglass. Disse produkt typene er også på introduksjons tilbud for tiden. Ta en titt på dem da vel..

15 visninger0 kommentarer